van 'de hej' naar 'het berenveld'

De Schakel

Budel-Dorplein werd sinds eind jaren ’40 uitgebreid met een nieuw gedeelte op enige afstand van de zinkfabriek. Op initiatief van een aantal inwoners die zich bezighielden met de leefbaarheid van Dorplein is het plan ontstaan om een gemeenschapshuis te bouwen.
In het kader van een leerwerkproject stelde de provincie Noord Brabant een eenmalige bouwsubsidie ter beschikking, mits de bouwtekening vóór 1 maart 1981 was goedgekeurd.
Gemeenschapscentrum De Schakel ligt precies tussen het historische Dorplein en het ‘nieuwe’ Dorplein. Het vormt dan ook de ‘schakel’ tussen de twee kernen van historisch Dorplein en het nieuwere gedeelte. De Schakel is tevens het begin en einde van de wandel- en fietsroutes door het mooie gebied.


Theme by Ali Han | Copyright 2019 Le Projet de Dorplein | Powered by WordPress | Managed by Jack Roosen